Fam zero
Sílvia de Lamo
Sílvia de Lamo és membre del grup de recerca Food, Innovation & Engineering de la URV, al Departament d’Enginyeria Química. Centra part de la seva recerca en l'ús dels insectes com a nou ingredient per al disseny de productes alimentaris
Objectiu 2 - Fam zero. Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l'agricultura sostenible són els objectius centrals d'aquest repte que busca, entre d'altres, assegurar la sostenibilitat dels sistemes de producció d'aliments i aplicar pràctiques agrícoles resilients que augmentin la productivitat i la producció, contribueixin al manteniment dels ecosistemes, enforteixin la capacitat d'adaptació al canvi climàtic. Sílvia de Lamo, membre del grup de recerca Food, Innovation & Engineering de la URV centra part de la seva recerca en l'ús dels insectes com a nou ingredient per al disseny de productes alimentaris. Una raó és la sostenibilitat del planeta ja que es calcula que al 2050 hi haurà un 50% més de necessitats de proteïnes i cal buscar fonts alternatives, com els insectes la cria dels quals suposa generar molt menys CO2 i, per tant, l'impacte des d'un punt de vista mediambiental és molt més baix.