Universitat Rovira i Virgili

Tornar

#URVgoals

Salut i benestar

Gerard Aragonès

Gerard Aragonès és professor de Nutrició Molecular i investigador del Grup de Recerca en Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. Investiga els efectes beneficiosos dels components dels aliments, principalment de les fruites i les verdures per prevenir malalties com el sobrepès i l’obesitat

Objetiu 3- Salut i benestar. El consum i la producció sostenibles consisteixen a fomentar l'ús eficient dels recursos i l'eficiència energètica, infraestructures sostenibles i facilitar l'accés als serveis bàsics i una millor qualitat de vida per a tothom. La seva aplicació ajuda a reduir els futurs costos econòmics, ambientals i socials, augmentar la competitivitat econòmica i reduir la pobresa. Si bé els impactes ambientals substancials dels aliments es produeixen en la fase de producció (agricultura, processament d'aliments), les llars influeixen aquests impactes a través dels seus hàbits dietètics i hàbits. En conseqüència, això afecta el medi ambient a través del consum d'energia relacionada amb els aliments i la generació de residus. Investigadors del grup de Nutrigenòmica de la URV, entre ells qui hi ha Gerard Aragonès, han descobert que l'entorn dels vegetals i el tipus de conreu determinen la composició dels polifenols i també que les fruites i verdures de proximitat i de temporada són més beneficioses per a la salut. Concretament, han observat que els polifenols dels vegetals que creixen de forma natural en un entorn pròxim són més beneficiosos que les fruites i verdures de procedència llunyana o que mengem fora de temporada. És a dir que els productes del nostre entorn no només minimitzen l'impacte ecològic del seu transport, sinó que es demostra, també, que són beneficiosos per la salut.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar